Language Navigation

Ilmaelementti

Yrityksessä työskentelevä Ilmaihminen on visionäärinen johtaja, joka hakee jatkuvasti uusia mahdollisuuksia, työskentelee jo tulevaisuudessa ja huomaa uusia trendejä. Ilmaihminen on liian luova ja tiedonjanoinen työskentelemään ’normaaleissa työtehtävissä’ yrityksessä, jossa jokaisella on tarkat vastuualueet. Tästä syystä ilmaihminen on onnekas, jos pystyy työskentelemään markkinoinnin vai viihteen puolella, artistina tai tutkijana.

Ilmaihminen on kommunikoija, positiivinen ja inspiroiva, nopea muutoksissa ja hyvin sopeutuva. Hän on avoin, suvaitsevainen, ei tuomitse ja saa ihmiset käyttämään helposti luovuuttaan.

Ilmaihminen on innovatiivinen, puhuu suoraan ja usein hän tietämättään sanoo ääneen toisten sisäiset ajatukset. Hänellä on suora ja jossain mielessä yksinkertainen tapa lähestyä asioita, jolloin muut heidän ympärillään huomaavat että ilmaihminen ei yritä ”nuuskia asioita”, vaan pikemminkin haluaa jakaa tietoa ja oivalluksia.

Ilmaihmisen kanssa ei ole koskaan tylsää, jos jakaa hänen kanssaan samantyyppisen ajatusmaailman. Ilmaihminen on hyvä tarinankertoja ja hän tietää, kuinka maustaa tarinaa. Hänellä voi olla usein kummallinen tai musta huumorintaju.

Ilmaihminen etsii jatkuvasti totuutta ja löytää usein uusia totuuksia elämäänsä. Hän ei koskaan katso taaksepäin tai pyri yhdistämään aikaisempia totuuksia uusiin, vaan omaksuu uutta tietoa kuin sieni. Ilmaihmisellä on myös hyvä valokuvamuisti.

Ilmaihmisen persoonallisuutta voi kuvailla monin eri tavoin. Hän on selkeä, visionääri ja huomaa uusia mahdollisuuksia. Ilmaihmiseltä puuttuu usein empatiakykyä ja tämän vuoksi hän voi tuntua muiden mielestä kylmältä. Ilmaihminen tylsistyy helposti ja voi masentua, jos ei pääse käyttämään älykkyyttään. Hän pitää puhumisesta ja kirjoittamisesta ja pyrkii koko ajan keräämään uutta tietoa. Ilmaihminen miettii tulevaisuutta, haluaa ymmärtää asioita, on älykäs mutta ei erityisen seksuaalinen. Hän voi muistuttaa tohtori Jekylliä tai herra Hydeä riippuen siitä, millaisella tuulella on tai voiko hän näyttää ideoitaan kellekään. Ilmaihmisen kiinnostus johonkin asiaan voi saada fanaattisia tai pakkomielteisä piirteitä ja hänellä on paljon valtaa, koska hän tietää paljon. Ilmaihminen on lujaluontoinen ja pysyy yleensä päätöksissään, hän voi olla myös sensitiivinen, diplomaattinen, viaton ja jopa naiivi suhtautumisessaan elämään. Ilmaihminen on mentaalisesti innovatiivinen ja hyvä muistinen, älykäs, analyyttinen, perfektionisti tietyissä asioissa ja aina ajattelemassa jotakin. Hän on aina hyvin valmistunut tapaamisiin ja haluaa saada kiitosta saavutuksistaan. Ilmaihminen on realistinen, suora ja reilu ja kunnioittaa muita. Hän on myös kontrolloiva, säästäväinen ja hyvin huolellinen rahan kanssa. Ilmaihminen ei kuitenkaan pelkää käyttää rahaa, jos todella haluaa jotain. Hän osaa pitää asiat oikeissa suhteissa, on lojaali ja uskollinen.

Puhtaassa muodossa, mikäli ihmisessä olisi ainoastaan ilmaelementtiä, hän pärjäisi huonoiten. Ilman tulta, vettä ja maata elämä olisi pitkä ja turha opintomatka painopisteen jatkuvasti vaihtuessa filosofian, uskonnon, arkkitehtuurin, uhanalaisten lajien, saastumisen jne. kesken ilman, että kukaan itse asiassa tekisi mitään minkään asian eteen.

Ilmaelementti muistuttaa nopeaa mentaalista energiaa ja on neljästä elementistä eniten tarkkaileva ja tulevaisuuteen suuntautunut. Ilmaihminen onkin usein kokenut maailmanmatkaaja ja mahdollisuuksien mukaan tien päällä.

Tämä artikkeli on osa Carsten ja Anni Sennovin kirjaa ’Be a Concious Leader in Your Own Life’ / 'Bli medveten ledare i ditt eget liv', joka on saatavilla tällä hetkellä vain tanskaksi ja ruotsiksi. Kirjasta voit lukea lisää four element profile™ persoonallisuusmittarista.