Language Navigation

Tulielementti

Tulielementillä varustettu henkilö vahvistaa yrityksessä yhteishenkeä ja saa muut työntekijät pyrkimään kohti yhteistä tavoitetta. Tämä on tuli-ihmisen parhaita ominaisuuksia.

Tuli-ihminen on intuitiivinen luovalla tavalla, – nopea ja täynnä ideoita – hän, joka jatkuvasti arvioi uudelleen ja jälleenrakentaa tarkoituksenaan saavuttaa hyviä tuloksia. Tuli-ihminen antaa toivoa lähiympäristölle ja on yhdistelmä vahvaa elinvoimaa ja intohimoa.

Tulielementillä varustettu henkilö tuntuu olevan aina yhteydessä korkeampaan voimaan. Hän on vahva persoona ja hänellä on paljon karismaa. Hän myös odottaa innolla tulevaa ja on avoin uusille vaikutuksille ja inspiraatiolle. Hän voi olla kujeellinen ja tavoitteellinen, suurella tahdonvoimalla ja innolla varustettuna.

Hitaat muutokset antavat tuli-ihmiselle lisäpotkua, jonka moottorina heidän vahva tahtonsa toimii suunnaten heitä tulevaisuuteen. Nopeat muutokset taas saavat tuli-ihmisen lähes räjähtämään ja raivaamaan tiensä tuttujen systeemien läpi, tavoitteena rakentaa oma, uusi, kehitystä ja suurta aktiivisuutta painottava rakenne.

Kun kaikki menee suunnitellusti, tuli-ihmiset menestyvät ja toimivat inspiraation lähteenä työympäristölleen. Heillä on suuri henkilökohtainen palo edetä ja he ovat ystävällisiä muita kohtaan. Jos asiat eivät suju ongelmitta, vaarana on, että tuli-ihmisen energia pakkautuu. Tämä voi johtaa yllättäviin ja pelottaviinkin vihan purkauksiin.

Paineen alla tuli-ihmiseltä puuttuu usein itsekontrolli, he ovat huonotuulisia, stressaantuvat ja tekevät liikaa töitä.

Jos tulielementti ei toimi Tuli-ihmiselle sopivalla tavalla, se johtaa usein impulsiiviseen toimintaan, omahyväisyyteen, vallanhimoon, negatiivisuuteen, aggressiivisuuteen, ylpeyteen sekä siihen, että he ”sokaistuvat” omaan karismaansa.

Menestyksen aikana tuli-ihminen omaa vahvan muutosvoiman, joka voi johtaa koko työporukan, yrityksen sekä heidät itsensä merkittäviin tuloksiin.

Tuli-ihminen nauttii haasteista ja on suunnannäyttäjä monessa mielessä. Hän etsii jatkuvasti jännitystä ja haluaa aina sanoa viimeisen sanan vaikka toimiikin useimmiten reilusti. Vaikka tuli-ihminen voi olla melko aggressiivinen aikojen ollessa haastavia, hän ei koskaan lakkaa ajattelemasta, että asiat järjestyvät.

Hyvinä aikoina, kun menestys on vakaalla ja ennustettavalla pohjalla, tuli-ihminen voi olla hyvin tylsistynyt haasteiden ja jännittävien tehtävien puuttuessa. Henkilökohtaisella tasolla hän on lämmin ja hänellä on sydän paikallaan. Tuli-ihmiset ovat täynnä ideoita. Jos he eivät kuitenkaan kirjoita ideoitaan heti ylös ja toteuta niitä, monet ideat katoavat.

Tulielementti muistuttaa voimakasta energiaa ja on kaikista elementeistä fyysisin. Tuli-ihmisen lämpö ja eloisuus yhdistyy parhaiten kevään auringon voimaan, joka aktivoi lisääntymis- ja seksuaalisuus vietin ihmisissä ja eläimissä. Tästä johtuen, tuli-ihmisellä on vahva seksuaalinen vire, joka on helppo sytyttää.

Tämä artikkeli on osa Carsten ja Anni Sennovin kirjaa ’Be a Concious Leader in Your Own Life’ / 'Bli medveten ledare i ditt eget liv', joka on saatavilla tällä hetkellä vain tanskaksi ja ruotsiksi. Kirjasta voit lukea lisää four element profile™ persoonallisuusmittarista.